Video Marketing: Ce trebuie sa stii pentru o promovare eficienta in 2017!

3, 2, 1…PLAY!

Suntem fiinte emotionale, iar in procesul de cumparare ne ghidam in mare masura pe simtul vizual atunci cand facem alegerea de achizitie online.

Daca iti doresti o crestere a volumului de vanzari (si cine nu-si doreste asta?) un clip video poate face mai mult decat o simpla descriere si cateva fotografii ale produsului. Un video face apel in primul rand la partea emotionala si declanseaza stari de atasament si dorinta, deopotriva.

In plus, conform studiilor realizate de specialisti in domeniu, productiile video au un impact semnificativ mai mare asupra memoriei noastre pe terment scurt si mediu, asa ca este musai sa acorzi mai multa atentie instrumentului de video marketing.


video-marketing

sursa: pinterest.com


Video marketing si eCommerce

Un lucru este clar: continutul video domina detasat celelalte tipuri de continut si se pare ca influenteaza rata de conversie a unui magazin online intr-un mod in care il face imposibil de ignorat in strategia de marketing a oricarui antreprenor / marketer cu picioarele pe pamant.

Conform infographicworld.com, includerea de clipuri video pe un site web poate duce la cresterea ratei de conversie vizitator /cumparator cu pana la 30%.

video-marketing-conversie-2017

In plus, un clip video targetat pe un segement relevant de consumatori va creste semnificativ timpul petrecut de acestia pe site, si astfel sansele ca acestia sa faca o actiune favorabila brandului tau, in acel momnet sau in viitorul imediat apropiat.

In cazul unui site de prezentare, folosirea unui clip de prezentare a brandului, a produselor sau a serviciilor oferite va crea o relatie excelenta intre tine – ca business – si consumatorii tai tinta si va creste gradul de incredere, fapt care va duce la o perspectiva pozitiva de crestere a vanzarilor online.

In 2017 cu siguranta vom observa o mai mare lejeritate in folosirea acestor clipuri video, atat pe homepage, cat si pe paginile de produs sau in landingpage-uri.

Facebook versus Youtube

Facebook a inteles de ceva vreme importanta pe care o au clipurile video in mentinerea unei relatii bune atat intre utilizatori, cat si intre utilizatori si paginile apreciate, asa ca a inceput sa actioneze in aceasta directie – a acordat prioritate fisierelor video incarcate pe pagina business sau pe profilul personal fata de toate celelalte formate de continut, dar si in raport cu link-urile distribuite de pe YouTube. Acesta a fost un pas mare pe care Facebook l-a facut pentru a impulsiona utilizatorii sa posteze clipuri video direct de pe pagina/profil, in defavoarea celor deja incarcate pe platformele video.

Livestreaming

Facebook Live s-a bucurat de un succes covarsitor in randul utilizatorilor, dar si  brandurilor, acestea din urma avand posibilitatea sa creeze si sa dezvolte o relatie mult mai puternica cu fanii sai, dandu-le acces la multe dintre behind-the-scenes, fapt care duce la cresterea atasamentului si a loialitatii consumatorilor prin simplul fapt ca ajung sa cunoasca mai bine brandurile cu care interactioneaza.

In plus, se pare ca aceste live-uri creaza un engagement de 3 ori mai mare fata de clipurile video obisnuite si trendul este in crestere si pentru anul 2017.

VR – de la „nice to have” la „must have”

Realitatea virtuala a avut o dinamica exploziva anul acesta si nu ar avea cum sa scada in anul 2017. Pe masura ce oamenii vor fi mai familiarizati cu aceasta tehnologie si ochelarii specifici vor deveni mai accesibili din punct de vedere financiar, tehnologia VR  va devansa cu siguranta oricealt tip de continut video. Asa ca brandurile nu vor avea incotro decat sa se conformeze trendului, devenind mult mai creativi.


Facebook Update

Ultimul update de saptamana aceasta nu face altceva decat sa sublinieze toate afirmatiile de mai sus legate de video marketing.

Mai exact, pentru varianta de mobil a aplicatiei, Facebook a introdus in meniul principal optiunea video (vezi imaginea de mai jos), unde primesti notificari legate de toate clipurile video adaugate de paginile pe care le urmaresti, dar si de live-urile postate de catre prietenii tai si clipurile cu cele mai multe vizualizari – TopLive si clipurisugerate pe baza intereselor tale.

Inca o data, Facebook a aratat cat de important este  aspectul VIDEO in algoritmul sau.

In alta ordine de idei…

Daca esti marketer, anul 2017 nu-ti va permite sa incluzi cuvantul „plictiseala” in vocabular. Competitia intre platforme, aplicatii mobile si web, livestreaming-uri creative, clipuri video care iti taie respiratia, iti vor garanta ca 2017 va fi un an plin de evenimente. Esti pregatit?

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns