jocuri de rol

Jocuri de rol, caut copii creativi! (P)


Flash! Acolo în mijlocul intersecției, în puzderia de oameni, așteptând un verde la un semafor care parcă vrea să te învețe răbdarea și statul pe loc. Toți așteaptă ancorați în prezent, doar eu par departe. Într-o vacanță mare din ani lumină depărtare. Și, deși, aparent aștept verdele la semafor, aștept altceva. Aștept să se facă o plăcintă din frunze cu nisip, sunt mamă într-un joc de rol în care tatăl e prietena mea. Ce bine am ales rolurile, ei chiar îi place să se îmbrace în pantaloni! Pare singurul criteriu de care trebuie să ținem cont în alegerea personajului.

Aceste jocuri de rol te fac mare actor!

Verde, lumea trece. Las semafor și oameni, trec pe lângă vitrine, sunt când aici, când în vacanța mare. Pare că duc cu mine mai mult decât geanta office verde praz. Nostalgia îmi atârnă greu. Ce o fi declanșat-o!? Ca pe o bandă rulantă, se succed momente și jocuri de atunci. De-a mama și de-a tata, de-a vânzătorul și de-a cumpărătorul, de-a medicul și de-a pacientul. Jocuri de rol. Și acum am atâtea roluri, dar lipsește cu desăvârșire joaca. Sau poate am învățat atunci că rolurile adevărate trebuie cu responsabilitate interpretate!

Nu m-a distribuit viața (încă!) în rolul de mamă, dar am un rol cu impact și implicare la fel de serioase. Sunt mătușă! Când pe mine mă încearcă nostalgiile, îmi concentrez și mai mult atenția asupra lor. Simt că e parte din datoria mea ca peste ani să îi lovească în moalele sufletului nostalgia și să se întoarcă (fie că sunt la un semafor, fie că sunt la un birou) în perioada viața de-a joaca. Cu aceste gânduri setate în minte, accesez site-ul asta: www.tiniminitoys.ro. Bine, nu doar acesta este motivul. Adevărul este că se apropie ziua lui A., nepoțelul meu de patru ani. Întotdeuna trebuie să aleg cadouri care să le fie pe plac amândurora. A. mai are o surioară de 14 ani. Vestea bună este că adoră să se joace împreună. Nu de puține ori, i-am surprins jucând chiar jocuri de rol. Nu știu cum se face, dar A. reușește mereu să fie doctorul, uneori argumentează că stetoscopul îi vine mai bine lui. Sau că pe soră-sa oricum o doare piciorul și are nevoie de un consult.

Jocuri de rol de la Tini Mini Toys, inspirație din viața de zi cu zi

Jocurile de rol de la Tini Mini Toys pun imaginația la mare încercare. Cu un astfel de joc lansezi invitație la replici savuroase, la întâmplări imaginare fabuloase, la veritabile piese de teatru. Nu faci decât să stârnești apetitul pentru teatru prin joacă. Nu faci decât să îi sugerezi copilului că mai întâi marile roluri se testează, se joacă, iar aceste jocuri sunt preambulul jocurilor de viață. Că mai târziu vor avea roluri pe bune, roluri de mamă și de tată, de clienți la magazin, de doctor sau poate de un pacient care se prezintă la un control de rutină.

Bucătăria fantastică de la Tini Mini Toys, dotată cu accesorii, jocul de rol care împacă fata și băiatul

V-am spus că trebuie să fie un cadou care să îi aducă împreună pe cei doi nepoți, care să le facă plăcere ambilor. Cu acest obiectiv setat, am purces la căutare. Aș fi cumpărat instrumente muzicale, animale de la fermă. Câte și mai câte! Dar am dat peste bucătăria fantastică, dotată cu cele mai frumoase și utile accesori: linguri, spatule, tigaie pentru prăjit. De ce am considerat-o potrivită? Pentru că A. este la vârsta în care i se pare că a fi chef este super cool, de multe ori  pregătește un plating de înaltă artă, folosește fie nisip kinetic, fie plastilină. Iar sora lui este în etapa în care îi place să exerseze rolul pe care, am senzația, îl va juca destul de des în viața adultă: de client al restaurantelor. Tare îi mai place să fie servită, și tare nu prea știe nici să întindă unt pe pâine 😊

Tu ce joc de rol ai jucat? Copilul tău poate să îl joace mai pe bune!

Știu, pe vremea noastră nu era așa. Ne scorneam o bucătărie dintr-o bancă de lemn, lingură ne era te miri ce. Făceam parcare din carton, instrumente muzicale din dovleac. Dar pe vremea lor e atât de…altfel! Au la îndemână cadrul care le permite să ducă povestea mai departe, să își canalizeze atenția și creativitatea asupra jocului, nu asupra realizării cadrului perfect.

Eu simt că am făcut o alegere bună, iar dovadă vor fi piesele de teatru cu A. bucătarul și D. clientul de la restaurant care comandă din meniu o banană cu pâine. Pentru că asta-i combinația în care le mănâncă. În plus, parcă văd și platingul. Cu siguranță A. o să pună și niște plastilină. Pentru mai multă culoare!

Pentru mai multă viață-n joc, vă recomand să aruncați un ochi la aceste minunate jocuri de rol de la Tini Mini Toys!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

9 Comments

  1. Rox

    Cat de dragute sunt! Noi de obicei cumparam jucarii pe vazute. Cand ma duc in magazine imense pe doua etaje imi sclipesc ochii cel putin la fel de mult ca baiatului meu. Intri intr-o alta lume! 😁

Lasă un răspuns