seriale bune

5 seriale bune de văzut în weekend


Să clarificăm de la început. Nu o să reușiți să vedeți aceste 5 seriale bune, pe TOATE în același timp. Biiine, ar fi o cale, dar implică baricadarea în casă, cu draperiile trase, telefonul pe silent și…o scuză bună pentru absența de luni de la birou. Si de marti. Si de miercuri. Și de joi.  Să revenim, că iar mă pierd în detalii.
Eu vi le zic pe toate 5, alegeți voi unul pentru weekendul acesta și PLAY. Da’ să nu dați vina pe mine pentru dependență cronică 😀
3, 2, 1

Acțiune! 🎬


1. GENIUS: Einstein + GENIUS: Picasso

Dacă vrei să descoperi poveștile din spatele celor mai mari genii ale omenirii, seriile astea create de National Geographic sunt clar pentru tine! Fiecare sezon conține 10 episoade, care te vor ține în suspans, parol! Poate că ești puțin sceptic având în vedere că am pus “seriale bune de weekend” și “National Geographic”, dar hei, lasă presupunerile  și încearcă-l. O să ai o surpiză.

Nu sunt nici pe departe documentarele la care probabil, te aștepți. Nu, nu. Au pasiune, intrigă, poveste, cursivitate și… atâta zic. Merită o șansă!
Și fie vorba între noi, dacă ai ridicat din sprânceană mai devreme, să știi că documentarele National Geographic sunt foarte cool!2.  White Collar (2009-2014)

E cel mai fermecător, șarmant și viclean escroc pe care l-ați văzut. După ce timp de 3 ani s-a jucat de-a șoarecele și pisica cu FBI-ul, Neal Caffrey este capturat. Dar jocul nu se încheie aici. După patru ani de pedeapsă, evadează pentru a-și proteja iubita, însă Neal este capturat DIN NOU de același agent FBI, Peter Burke (o să-l recunoașteți din House MD). Doar că FBI-ul realizează (după intense negocieri și după ce carismaticul nostru escroc ajută la prinderea unui falsificator de opere de artă) că Neal Caffrey ar putea fi o adevărată resursă pentru “Gulerele Albe” de a-i prinde pe infractori. Așa că Neal este eliberat din închisoare și devine mâna dreaptă, dar și responsabilitatea agentului FBI Peter Burke. Și de aici, 6 sezoane de suspans, cazuri rezolvate și multă acțiune care te va ține în priză.


3. Elementary (2012 – )

Lucy Liu și mistere de rezolvat? Un Sherlock Holmes al zilelor noastre, plin de tatuaje, sacrastic și cu alură de bad boy? Da, te rog!

Filmul prezintă întâmplări contemporane, focusate pe rezolvarea diferitelor tipuri de cazuri. Îmi place că, spre deosebire de alte filme de acest gen, Elementary se concentrează mai mult pe acțiunea crimelor expuse, cu mai puțin zoom pe viața personală a personajelor (deloc lipsită de sare și piper, btw).

Așteaptă-te la umor fin, o dragoste pasională și periculoasă, sarcasm și ironii. Și pregătește-te să te îndrăgostești de personajele principale.


4. Lie To Me – Psihologia Minciunii (2009-2011)

Serialul ăsta NU o să te transforme într-un expert în citirea expresiilor și microexpresiilor și nici nu o să te facă să fii un geniu nedescoperit al subterfugiilor, așa că nu-ți face prea multe planuri în acest sens. În schimb, o să te țină captiv episod după episod, nerăbdător să vezi ce se întâmplă mai departe. Dr. Cal Lightman – un personaj absolut genial și singurul semi-mârlan pe care o să-l adori –  intră în mințile oamenilor fără pic de pudoare și-i dezbracă de absolut toate secretele. Cu o fiică pe care o iubește, ușor sentimental, pe cât de amuzant pe atât de arogant, cu acel vino-n-coa’ la femei frumoase, personajul o să te cucerească garantat.  Mda, este un film care-ți pune la încercare logica și te face să fii mai atent la ce se întâmplă în jurul tău. Te sfătuiesc să nu iei totul prea în serios și să nu-ți terorizezi prietenii cu “știu că mă minți pentru că te-ai uitat în stânga, sus și ai clipit de 5 ori”. 

5. Suits (2012 – ) 

Mike Ross, un traficant de droguri ocazional și Harvey Specter, un avocat super ambițios, care se învârte într-o lume a banului, a puterii și a femeilor frumoase.

Aparent nicio legătură între cele 2 personaje, dar soarta nu este de aceeași părere. Pe lângă meseria mai sus amintită, întâmplarea face ca Mike să fie un tânăr isteț, cu o perspectivă fresh, exact ce avea nevoie Harvey Specter. Doar că inițial, ambițiosul avocat nu știe că Mike este un escroc de primă mână, deși cu intenții bune. Ce se întâmplă când află că mâna lui dreaptă este de fapt un impostor? Să vă uitați, zic!


Astea fiind spuse, vă doresc un weekend minunat și aștept și alte recomandări de la voi. La ce serial vă uitați acum?

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns