Încerc sau în cerc?

Sunt numeroase momente din copilărie de care imi amintesc cu drag. Știu că eram mică, mică și inventasem eu un joc al meu (așa credeam eu) pentru acele clipe când eram în casă și mă plictiseam de moarte. Să nu vă imaginați că era ceva foarte complicat. Și sunt sigură că unii dintre voi făceați la fel. Așadar, când mă plictiseam eu tare, tare, mă ridicam frumușel în două picioare și mă roteam și mă învârteam de mama focului. Până când? Până amețeam și picam din picioare sau până venea mama și mă certa. Oh, well, nu-l poți încadra în cele mai creative sau istețe jocuri.

Ca adult, învârtitul în cerc e un bolovan legat de picioare.


Maamă, abia aștept să plec de la la sală. Mă opresc direct la fast-food. Mi-e o foame de mor!

sau

Abia aștept să slăbesc să pot mânca prăjituri și să beau cola. 

Hmm…Oare încercăm cu adevărat sau ne învârtim în cerc?

Mi-am adus aminte de un banc pe care l-am citit zilele trecute pe net:

-Cum merge prima zi de regim?

-Excelent! Am scăpat de toate dulciurile din casă. Au fost delicioase. Obiceiurile…Ele ne ajută, ele ne duc în cele mai aiurea situații. Ziceam zilele trecute în articolul ăsta că suntem ceea ce facem în mod repetat. Confirm, nu mi-am schimbat părerea.

Dar cum facem să scăpăm de obiceiurile rele, cum dăm jos medalia de aur câștigată la campionatul obiceiurilor proaste? Că despre ele este vorba, doar nu și-ar pune cineva vreodată problema cum să scapi de obiceiurile bune :))

Și dacă vă întrebați, nu, nu din senin m-am apucat să scriu articolul acesta. Sunt în plin proces de reeducare alimentară.

Ideea cu controlul este că e foarte ușor să-l pierzi. Poate de aceea mulți nu vor să-l aibă, le e prea frică să nu-l piardă. 

Eu nu sunt genul ăla de persoană. Mie îmi place controlul și vreau să-l am, mai ales când e vorba de cel de sine. L-am pierdut, pentru că…life happens și intri uneori într-un ritm atât de alert încât începi să trăiești pe pilot automat. Și pilotul ăsta îți cere satisfacție imediată, plăcere, pe care încearcă să le ia de unde se poate. Și azi mânânci o porcărioară delicioasă, mâine alta și tot așa. Și te-ai procopsit cu ditamai obiceiul și cu imunitatea la pământ. Felicitări, Amalia! Acum să te văd cum faci să scapi!

incerc sau in cerc

Ei, cam ăsta e contextul.

Și toate planurile de atac încep în prima zi a fiecărei luni, de la 1 ianuarie sau de luni.

Doar că de data asta le-am luat prin surprindere. Că așa îmi place mie, să fiu cu susul în jos. Și am început într-o zi de marți, fix în momentul în care am zis „acum!”

Și am pornit la drum.

Care este planul meu de acțiune? 

 Mănânc la ore fixe – 3 mese principale și 2 gustări (fructe, mix de nuci, iaurt)

 Nu mai cumpăr dulciuri, sosuri, cipsuri și alte mâncăruri nesănătoase 

 Am renunțat să cumpăr mezeluri și alte preparate din carne 

 Nu mai beau cola sau alte sucuri din comerț

 M-am reîndrăgostit de ceai


Cum a fost schimbarea?

Dacă aș spune ușoară, mi-ar crește nasul ca lui Pinochio. Dar am început să mă simt din ce în ce mai bine și asta mi-e motivația.

Am mai trișat cu câte o cola, cu câte un dulce mic, am mai mâncat după ora 8 seara, că uneori aveam impresia că mă învât în cerc cu treaba asta. Dar m-am remotivat și mi-am adus aminte că scopul este să mă fiu simt bine.

Că suntem spălați pe creier non stop cu reclame, suntem bombardați cu mâncare supra-procesată, trăim în orașe poluate și supraviețuim cum putem stresului, zi de zi. Așa că hai să ne facem viața mai bună, că doar avem un singur corp în care trăim, așa că datoria noastră este să-l prețuim.

Tu cu ce obiceiuri proaste te confrunți și cum le faci față? Vrei să le schimbi sau le accepți? Hugs!


Sursa foto 1

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •