serial_genius

Genius: Einstein, omul din spatele ecuației

 

Recunosc! Sunt dependentă. Dar vreau să mărturisesc că nu regret nimic!

Când încep să mă uit la un serial care îmi place, nu pot să mă opresc până la final. All in! Pentru mine, suspansul este ca un drog. Dacă mă prinde acțiunea filmului, păi nu mă las până nu aflu deznodământul, chiar de ar fi să stau nopți în șir cu ochii în laptop.

După ce am încheiat sezonul 13 din Grey’s Anatomy, am zis că mă feresc de seriale, măcar o vreme. Și am stat deoparte, ce-i drept…cam 2 luni. Când auzeam de câte un serial mișto, îmi repetam în gând de câteva ori că nu e momentul acum, că pot rezista, sunt puternică, ce mama naibii?

Și am rezistat…să fie vreo 2 luni, până când o prietenă mi-a zis de Genius. Că e mișto, că e despre Einstein și că o să-mi placă sigur. Am băgat degetele în urechi și zis nu, nu, nu.

Și la 2 zile ce credeți că făceam?

Exact, am cedat tentației 🙂

Și da, mi-a plăcut.

Cele 10 episoade ale sezonului se bazează pe cartea lui  Walter Isaacson “Einstein: His Life and Universe” (2007) și expune partea umană din spatele ecuației, cu toate provocările perioadei, cu dramele și trăirile sale interioare, cu lupta sisifică împotriva celor care se conformau normelor și blocau astfel progresul.

Veți vedea un Einstein a cărui curiozitate și dorință de inovație se lovește de intoleranța și rigiditatea sistemului acelor vremuri, un Einstein care se îndrăgostește și luptă chiar împotriva familiei pentru iubirea vieții sale, dar care după câțiva ani de plafonare și reproșuri, eșuează, acesta recăsătorindu-se.

Pe lângă aspectele amoroase ale vieții sale, filmul dezvăluie, episod după episod, continua luptă pe care este nevoit s-o ducă cu marii savanți ai perioadei, pentru a-și dovedi teoriile științifice, dar și pericolele care îi amenință viața din cauza originii sale (evreu).

Nu vreau să vă spun mai multe, vă las să-l descoperiți și să vă îndrăgostiți de el, de omul din spatele teoriei relativității, omul care nu a renunțat la visele sale, oricât de grea a fost lupta.

 

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 Comments

Lasă un răspuns