Cum trecem peste o zi proastă? Ghid practic de supraviețuire.


Toți avem zile proaste. Groaznice. Horror. Parcă nu se mai termină! Îți vine să te urci pe pereți!

Scuze pentru pasiunea cu care o spun, azi am supraviețuit unei zile infernale 🙂 

Din fericire, o zi proastă nu poate avea mai mult de 24 de ore (eh, aștept aplauze pentru optimismul meu), așa că o să-ți spun un secret, nu foarte secret: ține și de tine să-ți mai atenuezi starea asta.

Asta e genul ăla de articol de pus în pun în bookmark, să-l citesc de fiecare dată când am o zi proastă, pentru că uneori mă comport de parcă aș avea amnezie.

Eu zic, eu nu mă iau în serios!

Sau poate ar fi mai bine să-l printez și să mi-l pun pe perete lângă birou?

Am făcut o listă cu câteva lucruri pe care le-am făcut de-a lungul timpului și care chiar mi-au dat un boost de energie pozitivă în acel moment.

Stările astea proaste trebuie și ele înțelese prin prisma unui cumul de factori, cum ar fi oboseala, stresul, negativismul celor din jurul tău, propriul negativism (bată-l vina!) sau pur și simplu te-ai trezit cu fața la cearceaf. Și hei, până la urmă, cine te-a păcălit că viața e perfectă?

Uite ce fac eu într-o zi aiurea (și chiar mă face să mă simt mai bine):

Beau o cafea bună

…sau poate chiar două…hai trei Nu știu voi cum sunteți, dar eu dacă nu beau licoarea magică, parcă nu mă dreg. Fierbinte, fără zahăr și cu un strop o tona de lapte. Așa e perfectă pentru mine. Prima cafea am băut-o în sesiunea din anul 1 de la facultate și, pentru super-puteri, știți voi. Să mă țină trează și concentrată și să pot învăța materia de-un semestru, în mai puțin de 48 de ore distanță de examen. Cu timpul, am învățat să savurez cafeaua și s-o transform într-un obicei, bun și sănătos, care îmi dă o stare de bine în orice moment.

Mă uit la filmulețe cu pisici

Da, sunt chiar genul ăla. Mă uit la clipuri funny cu pisici simpatice, sau cu orice animăluț pufos, care să mă facă să elimin din energia negativă acumulată. Uite aici un exemplu. Cum să nu râzi? Cum?

Gătesc ceva bun si dulce

…și uneori, chiar îmi iese 🙂 Bine, o să vă zic odată din întâmplările mele cu bucătăreala.

Atunci când am o perioadă super stresantă, îmi place să-mi fac de cap în bucătărie, chiar dacă las în urma mea un adevărat dezastru. Uf! Nu vreți să vedeți ce las în urmă. Dar hei, până la urmă rezultatul contează…Sau cel puțin așa am fost încurajată. 

Ascult muzica bună

Expresia asta e destul de tricky, având în vedere faptul că pentru fiecare dintre noi, muzica buna inseamna ceva diferit. Eu ascult asta când vreau să capăt un tonus mai bun. Ritm, baby, ritm!

Mă uit la un serial bun

V-am mai povestit despre dependența pe care o dezvolt față de seriale și cum încerc să mă țin departe de ele, dar câteodată cad pradă ispitelor. Ce să facem, oameni suntem, filme vedem 😉 Momentan sunt la zi cu Grey’s Anatomy și … cam atât pentru că timpul nu prea mi-a permis în ultima vreme.

Voi cum treceți cu brio după o zi grea, grea de tot? 🙂

P.S. Cana din imagine îmi este foarte dragă și adaugă un pic de magie aproape fiecărei dimineți.


UPDATE!

Am spart cana! 🙁


 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns