Ați văzut seria 2 din GENIUS? Eu tocmai am terminat ultimul epidod.
Nu știu ce părere aveți, dar eu cred că National Geographic a făcut o treabă foarte mișto și de data aceasta.
Dacă prima serie din Genius a urmărit îndeaproape viața lui Eisntein, de data aceasta a venit rândul lui Pablo Picasso, una dintre cele mai puternice, controversate și memorabile figuri ale secolului 20, care și-a pus amprenta în lumea picturii, remodelând complet tehnicile și modul în care oamenii percepeau creativitatea.
Când am văzut că Antonio Banderas îl interpretează pe Picasso aflat la maturitate, mi-am dat seama că nimeni altcineva nu ar fi fost mai potrivit să primească acest rol. Cu trăsături iberice native și cu carisma la purtător, Banderas a stors efectiv din personaj toată pasiunea neobosită și scandaloasă a pictorului geniu.
Picasso a fost un womanizer absolut, fiecare femeie din viața lui a jucat un rol decisiv în stilul creațiilor sale. De fapt, fiecare dintre ele a imprimat în picturile sale un stil diferit, determinat de personalitatea acestora, dar și de modul în care se simțea Picasso în prezența lor.
La ce să vă așteptați de la Genius 2: Picasso?
La dependență cronică 😉
Filmul pune în lumină nu doar geniul creator, ci și incursiunea în tumultoasa viață amoroasă, precum și în alianțele poitice și personale.
Este și o lecție despre perseverență și succes și a tuturor sacrificiilor făcute pentru a atinge excelența.
Sunt 10 episoade care te țin cu sufletul la gură, alternând secvențe din trecutul și prezentul artistului. O să vedeți un Picasso tânăr și îndrăzneț, care vrea să revoluționeze și să șocheze prin arta sa și un Picasso la maturitate, narcisist, conștient de puterea pe care o avea asupra femeilor, gata de orice cruzime sentimentală pentru a-și îndeplini scopul creației.
***
Și ca de fiecare dată când îmi place un film de genul acesta, dau search pe Google pentru mai multe inside info. Așa am aflat că Marina Picasso, una dintre nepoatele lui Picasso a devenit primul membru al familiei care a făcut publică toată suferința familiei, zdrobită sub narcisismul artistului. În memoriile sale ”Picasso: bunicul meu” spunea că niciun membru al familiei nu a reușit vreodată să scape din strânsoarea geniului său. Avea nevoie de sângele și suferința celor care îl iubeau pentru a semna fiecare dintre operele sale de artă.
Tot ea a mai expus: .”He submitted them to his animal sexuality, tamed them, bewitched them, ingested them, and crushed them onto his canvas. After he had spent many nights extracting their essence, once they were bled dry, he would dispose of them.”
La moartea sa, cea de-a doua soție a pictorului, Jacqueline Roque, a interzis majorițății membrilor familie să participe la înmormântare și aici a început degringolada acestora – nepotul Pablito a băut o sticlă de înălbitor și a murit; Paulo, fiul lui Picasso și tatăl lui Pablito a murit prin exces de alcool ca urmare a depresiei; Marie-Thérèse Walter, Olga Khokhlova și Dora Maar s-au spânzurat și chiar și Jaqueline Roque s-a împușcat.
***
Puteți citi aici povestea detaliată despre Picasso și femeile din viața lui.
Și extra, câteva info cele mai marcante figuri feminine:
Fernande Oliver Olga Khokhlova Marie Therese Walter Dora Maar Francoise Gilot Jaqueline Roque
***
P.S. Îți recomand să începi vizionarea în weekend, pentru că altfel o să fii un zombie în ziua următoare la job. Cum altfel după aproximativ 500 de minute film la foc continuu? 😀
Vouă ce v-a impresionat la acest film? Sunt tare curioasă!
Ne vedem în comentarii!