lustra moderna

Lampi și lustre. Lumină din belșug să fie! (P)


Fiecare dintre noi asociem Crăciunul cu un miros, o senzație, o stare, un obiect, o atmosferă. Sau toate la un loc. Pentru mine, Crăciunul e sărbătoarea în care toate se amestecă: simbol religios, bucuria de a fi împreună. Dar mai e ceva…Lumina, luminițele, beculețele. Nu există prea mult, prea multe. Dacă bradul e făcut, instalația…instalată, alte ghirlande prin casă aranjate, m-am gândit să îmi mai fac o bucurie. Să schimb lămpile din casă. Ce ocazie mai bună să fac treaba aceasta?

Lampi de la Alexim Light. Să se facă lumină, zic!

Nu o să vă spun că mi-e ușor să mă despart de vechile lustre, lămpi, plafoniere, sunt sentimentală de felul meu. Dar m-am îmbărbătat rapid: de noile lampi o să mă atașez la fel de mult. Am început cu livingul. Acolo simțeam nevoia de o plafonieră-statement, să fie elementul care captează atenția, să am lumină caldă și primitoare, care să nu te îmbie la dulce visare, ci la discuții pe fundal de râsete. Vă spun ceva, așa ca o paranteză: sunt un client care merge cu brieful foarte bine făcut, deci celor de la alexim-light.ro le-a fost extrem de ușor să îmi ofere cele mai bune soluții.

Pentru dormitor, o lustra modernă

Am ajuns la dormitor. Aici a durat ceva până mi-am făcut eu brieful. Voiam ceva care să nu fie nici prea, prea, nici foarte, foarte, dar să fie extrem de. V-am spus că plec cu brieful foarte bine făcut😊 Am căutat pe internet câteva modele să mă inspir. Vreau o lustră cu un design minimalist, ceva altfel decât orice văzusem pe piață. Mai finuț, dar mai atractiv. O, da, și văzusem chiar multe, foarte multe modele! Îmi amintesc că am mers în urmă cu ceva timp în vizită la o prietenă care tocmai terminase de reamenajat apartamentul. Avea o lustră simplă, iar simplitatea ei o făcea să fie fistichie. Cu acest gând în minte, am dat brieful: vreau o lustră fistichiu de simplă. Cei de la alexim-light.ro mi-au recomandat o suuuuuuuuper lustră modernă, în stil minimalist-industrial:

lustra

Scurt ghid pentru a alege lustra, plafoniera sau lampa potrivită

Poate voi sunteți altfel, poate nu vă faceți schiță și calcule. Dacă sunteți pe același calapod ca mine, vă spun că înainte de a alege o lustră, o plafonieră, o lampă sau orice alt obiect de iluminat, sunt câteva aspecte cărora trebuie să le acordați atenție.

 1.   Asigurați-vă că lustra / plafoniera / lampa se încadrează. Iar ca să se încadreze trebuie să aibă dimensiunea potrivită, culoarea adecvată, un model care să nu facă notă discordantă, ci care să întregească totul.
 2.   Să fie suficient de modernă astfel încât peste 2-3 ani să nu vă pară total depășit modelul. Un sfat util în acest sens: simplitatea nu doar că nu se demodează, dar își dublează și valoarea în timp.

  lustra modernalampi modernelampi minimaliste


 3.  Nu aruncați o căruță de bani. Sigur, aceste obiecte costă, dar cercetați și alegeți firma care îndeplinește raportul preț/calitate/model/culoare/servicii oferite/consultanță cel mai bun. Da, sunt o clientă pretențioasă.
 4.   Mergeți cu un brief clar sau navigați având o descriere cât mai apropiată a obiectului pe care îl căutați. Oferta trebuie să se plieze pe ce vă doriți, nu ceea ce găsiți să se plieze pe ceea ce vă doriți. Simțiți diferența, da?
 5.  După ce ați găsit, ați achitat, v-a fost livrat, montat, bucurați-vă! Întindeți-vă sub lumina plafonierei, așezați-vă la lumina lămpii. Evident că lumina artificială nu e la fel de bună, de benefică precum cea naturală. Dar are un mare plus: în funcție de ce alegem, ne invită la visare, la ore lungi de citit, la lenevit. Mai ales în zilele de iarnă.

Voi ce părere aveți despre aceste lampi alese de mine? Dar lampile voastre de vis cum arata? Ce v-ati alege de pe acest site?

Am păstrat pentru final o urare în ton cu subiectul: s-aveți sărbători luminoase, instalațiile cald să pâlpâie, cei dragi să vă fie alături!  

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

16 Comments

 1. unblogcolorat

  Daca ma pui sa aleg o singura lampa nu as sti sa iti spun care imi place mai mult….asta pentru ca sunt obsedata de obiecte de decor. Pentru camera fetitei am luat 3 aplice (evident ca doar una este montata). – una cumparata impreuna cu sotul si doua cumparate pe ascuns :))

Lasă un răspuns