fred-si-google

FRED si Google

Wilmaaa, I’m hooome!

Va mai aduceti aminte de celebra familie Flinstone din desenele animate Aventuri in Epoca de Piatra? De colericul Fred si de ambitioasa Wilma, de Barney care intra mereu in belele alaturi de prietenul lui, de Betty cea amabila, ori de Dino cel nazbatios?

Ah, cu cata nerabdare asteptam fiecare episod si ma uitam cu aceeasi placere de fiecare data, desi era a..nici nu mai stiu de cate ori am vazut fiecare episod!

Cuplul Fred-Barney mi-a dat peste cap toata copilaria.

Nici macar savarinele pe care mi le aducea bunica de la cofetarie nu beneficiau de atata atentie din partea mea precum o faceau desenele astea animate. Ma gandeam mereu oare in ce bucluc or mai intra acum astia doi?

Ei, dar unde voiam sa ajung cu toata povestea asta? Se pare ca pe la inceputul lui martie si-ar fi facut loc, si nu oricum, ci pe toate site-urile de specialitate, un nou Fred, iar cuplul Fred-Google este acum in centrul atentiei mele (si nu numai).

De ce?

Pentru ca s-a presupus (si s-a confirmat) ca Fred ar fi cel mai recent update dat de Google, care vizeaza in mod special site-urile cu continut de (foarte) slaba calitate.

Ca de obicei, Google este extrem de retinut in a da informatii referitoare la modificarile facute in regulile de afisare a rezultatelor in motoarele de cautare. Dar prin faptul ca nu a negat existenta unui update, ne face sa credem ca a avut loc o schimbare destul de importanta.

Ce s-a intamplat in aceasta perioada?

Dupa o cercetare mai in detaliu, incercand sa afle cine este Fred si ce aduce el nou, specialistii au analizat cele mai importante schimbari -bruste, de altfel- pe care anumite site-uri le-au avut. Astfel, au ajuns la concluzia ca Fred afecteaza site-urile care practica tehnici de Black SEO, dar nu numai. Asa ca se pare ca Fred ar fi bun prieten cu algoritmul Pinguin si ca ar incerca sa indeparteze actiunile de spam ale site-urilor vizavi de utilizatori.

In 24 martie, aceste zvonuri au fost confirmate de catre oficialii Google si intr-adevar, Fred este pe urmele acelor site-uri cu un continut extrem de slab calitativ, cu multe link-uri de tip click bait, care ofera extrem de putine informatii utilizatorului, dar care il impinge catre click, pentru a aduce cat mai mult trafic catre site. 

In urma acestui update, se pare ca au existat foarte mari fluctuatii in pozitionarea anumitor site-uri sau bloguri – unele cazand chiar de la pozitia 10 la 100, tocmai din cauza tehnicilor indoielnice pe care le foloseau in atragerea de trafic si a continutului de proasta calitate.

In alta ordine de idei, stiti la ce ma gandesc acum? Daca cei de la Google tot dau nume de personaje de desene animate update-urilor, hai sa reunim cuplul Fred-Barney, va rog. Haide, va rog eu mult de tot. Este lipsa de consideratie pentru amicul sau. 🙂

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns