Categories
La Dolce Vita, Recomandari

Cine spune că este obligatoriu să așteptăm de la bărbați sau de la copii cadouri de Ziua Femeii?

De cele mai multe ori evităm să ne cumpărăm lucruri care ne plac și care ne aduc bucurie în suflete, pentru a cumpăra în schimb ceva pentru familie sau pentru casă. Anul acesta ar fi timpul să te răsfeți femeie! Fă-ți cadou o ie romaneasca autentică, care să te însoțească la birou, în vacanțe, la evenimentele speciale din viața ta, și nu doar sezonul acesta, ci mulți ani de acum înainte, pentru că ia tradițională românească este un articol vestimentar care nu se va demoda niciodată.

Mai ai nevoie și de alte motive pentru a te convinge că o ie romaneasca este o achiziție care merită făcută pentru bucuria sufletului tău?

O ie romaneasca este un cadou special pentru sufletul tău

De 8 martie orice femeie ar trebui să se simtă specială, așa că ai nevoie de un cadou pe măsură. O ie traditionala poate fi acel cadoul mult așteptat, pe care nu l-ai primit niciodată, așa că de ce nu ai lua tu inițiativa? Tu știi cel mai bine ce îți place și cum ar putea să nu-ți placă o ie romaneasca, când știi câtă istorie poartă pe umerii săi, câtă iscusință în fiecare detaliu și câtă simbolistică în fiecare semn cusut pe ea? Mai mult, vei purta pe tine toată dragostea și pasiunea cu care a fost realizată o ie traditional romaneasca, in aproximativ o lună de lucru, pentru că atât durează realizarea unei ii autentice.

O ie romaneasca este utilă, versatilă și durează în timp

Dacă ești o fire practică, te vei bucura de faptul că o ie romaneasca este extrem de versatilă și poate fi purtată cu cele mai diferite ocazii.

Trebuie să mergi la o nuntă și vrei să ai o apariție de excepție? Poartă o ie traditionala alături de o fustă creion neagră și niște pantofi stileto.

Vrei o ținută office elegantă, dar comodă? Ia romaneasca în combinație cu o pereche de pantaloni, un sacou și o pereche de pantofi cu tocul mai gros este tot ce ai nevoie.

Pentru o ieșire în oraș, poartă ia traditionala împreună cu o pereche de blugi și o pereche de balerini comozi.

Când pleci în concediu, poartă o ie alături de o fustă vaporoasă și o pereche de sandale pentru o ieșire la cină, la un restaurant pe malul mării.

Ia este potrivit pentru toate stilurile pe care vrei să le adopți, ea te susține să fii exact așa cum vrei tu să fii, indiferent de situație.

Unde găsim ii romanesti autentice?

Mie îmi plac foarte mult modelele de ie cusute pe iile de Breaza, pe care le-am descoperit destul de recent. Legat de simbolistica lor, găsiți mai multe detalii aici. În atelierul de la Breaza, tradiția românească este dusă mai departe de către Anda Mănescu, care a preluat această frumoasă meserie, cu toată măiestria, pasiunea și răbdarea de care ai nevoie într-un astfel de domeniu, de la bunica ei, care a învățat-o să coasă pe etamină, ”ca să-și facă mâna” și pe măsură ce tehnica se îmbunătățea, a trecut la nivelul următor, cel al brodatului pe pânză de borangic.

În atelierul de la Breaza, „la o singură ie se lucrează cel puţin o lună. Cusătura este manuală, de fapt totul se face manual, broderia, tivurile, ajururile, creţul de la gât care nu poate fi imitat de nicio maşină, ceea ce justifică şi preţul unei astfel de ii cusute de noi“, spune Anda Mănescu.

Pentru a admira toate modelele de ie romaneasca de Breaza, accesati site-ul www.iibreaza.ro , de unde se pot și comanda, iar pentru orice detalii, sunați la numărul de telefon 0730.492.111.

De asemenea, dacă sunteți în zona Breaza, nu evitați să faceți o mică escală către showroom-ul din strada Republicii nr. 76, Breaza, județul Prahova.

Primăvara anului 2018 dă startul împlinirii tuturor dorințelor tale! Răsfață-te cu o ie romaneasca, autentică, cusută cu migală în atelierele de la Breaza!


Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
By Amalia

Ma bucur ca ai citit articolul si sper ca ti-a placut. Tu ce ai de zis despre asta?
Ne vedem in comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *