facebook memories

Amintirile mă chinuiesc. Dar de acum poți da skip.

 

Oh, those Facebook Memories! Unii le adoră, alții le urăsc. În oricare dintre cele 2 categorii te-ai afla, nu poți nega eficiența lor în ceea ce privește sharingul de conținut. Chiar dacă tu nu distribui pe profilul tău, sau le distribui extrem de rar și doar pentru prietenii apropiați, nu cred că a existat o zi în care să nu observi câteva astfel de postări pe profilurile prietenilor tăi, iar în unele probabil ai fost și tu etichetat.

Se pare ca prin 2015 Facebook s-ar fi confruntat cu o masivă scădere a sharingului de conținut personal, oamenii axându-se mai mult pe distribuirea de postări ale altor pagini, diferite video-uri de pe Youtube și altele asemănătore. Această criză a avut o soluție destul de inspirată, zic eu – Facebook îți pune în față, zilnic sau la anumite perioade diferite amintiri din feed-ul personal. Fie poze adăugate de tine, fie o aniversare de x ani cu un prieten, ori post-uri adăugate de tine. Totuși, efectele problemei de atunci se resimt până în prezent, așa că echipa Facebook face eforturi constante pentru a nu mai ajunge în aceeași situație.

Facebook Memories este un instrument indispensabil în acest sens, deoarece sistemul publicității pe Facebook are la bază colectarea de informații personale despre utilizatori, așa că este nevoie de cât mai mulți oameni care să distribuie conținut personal cât de des este posibil. Clever, nu?

Nu știu dacă voi ați observat pe profilul vostru, dar eu în ultima perioadă am primit tot mai multe notificări care mă împingeau efectiv să dau share. Nu mă împingeau la propriu, evident, însă au făcut o legătură între aceste informații și cele mai apropiate persoane și parcă nu te lăsa inima să nu distribui această amintire. Emoționalul, bată-l vina!

Rețeaua de socializare caută noi metode prin care să influențeze distribuirea de conținut personal

Facebook Memories grupate în funcție de lună sau sezon

Recapitularea amintirilor personale se face acum pe baza anumitor coordonate, precum anotimpul sau o lună calendaristică specifică.

Așa cum explică echipa Facebook: “We’ve launched a new experience that packages your recent memories in a delightful way for you to enjoy and share. For related recent memories, we will bundle them into a monthly or seasonal memory recap story. Like On This Day, these memory recap stories will show up in News Feed and are shareable.”

Facebook Memories prin intermediul Milestones

Dacă ați administrat o pagină de Facebook până acum, termenul de ”milestone” vă este familiar. Sunt acele eveenimente pe care le sărbătoriți, dând share pe pagină. De exemplu, atunci când împliniți 1 an de activitate, 1000 de fani ai paginii sau 10.000 de produse vândute, zic și eu. Puteți sărbători orice. Pe aceleasi considerente sunt și milestone-urile de pe profilurile personale, pe care probabil că le-ați văzut deja – x like-uri la postările tale, x prieteni noi, în general cifre notabile. Deocamdată doar aceste modalități sunt disponibile, urmând ca Facebook să introducă alte notificări în viitorul apropiat.

Mai mult control al amintiriilor

Să presupunem că tocmai ai trecut printr-o despărțire, te-ai certat cu o persoană sau ai întâmpinat un eveniment nefericit în familie – nu ai vrea ca Facebook să-ți amintească de asta, nu? Nici eu. Așa că vestea bună este că au fost introduse mai multe opțiuni de control al notificărilor primite – poți exclude persoane sau anumite perioade de timp pe care nu vrei să ți le amintești.


Încă o dată, fie că vă place această opțiune, fie că vă displace total, Facebook spune că este una dintre cele mai populare și de succes opțiuni pe care au introdus-o, așa că este mai mult decât evident că nu se vor opri aici.

Iar dacă tu ești una dintre acele persoane care sunt enervează cumplit de acest gen de notificări, horay! Ai control deplin asupra lor – poți exclude câte persoane și câte perioade vrei, sau poți opri definitiv aceste notificări.

Este doar alegerea ta.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns