Categories
HaiHui, La Dolce Vita

Mă țin de ceva vreme să vă expun încântarea mea referitoare la vigneta electronică pentru Bulgaria. Nu știu cum sunteți voi când plecați pe undeva cu mașina, dar eu sunt tare stresată să nu care cumva să uit buletinul, actele mașinii, dar mai ales să nu uit să fac vinieta!

***

Apropo de asta, vă recomand să faceți rovinieta pentru România pe un an de zile dacă știți că vă deplasați destul de des pe drumurile naționale. Nu de alta, dar nu cumva să vă procopsiți cu vreo amendă. Și să o faceți direct la benzinărie, să luați bonul și să-l păstrați bine de tot. Eu, de cele mai multe ori foloseam serviciul de la Orange pentru asta, dar m-am trezit cu o amendă acasă și încearcă tu să dovedești că de fapt ai plătit-o când nu mai ai telefonul unde primisei mesajul de confirmare, iar Orange nu-ți dă acces la istoricul mesajelor și nici nu mișcă vreun deget să-ți sară în ajutor. Să iau legătura cu cei de la CNAIR, they said. Oh, well…

***

Să revenim, la oile noastre bulgare.

Bulgaria este o destinație grozavă de weekend dacă stai în București (și nu numai) pentru că e destul de aproape, e ieftin, mâncarea e delicioasă și ai ocazia să vezi chestii chiar mișto. O să povestim pe îndelete într-un articol despre asta. 

Ce voiam eu să vă zic este că de la 1 ianuarie 2019 Bulgaria a introdus vigneta electronică, pe care o poți cumpăra online de aici. Nu vă mai zic cât de happy am fost de treaba asta, mai ales că uram să o cumpăr de la vreo benzinărie unde sunt oameni cărora ai vrea să le strigi în față: „Pentru limba engleză apăsați tasta 1″. Asta, să fii diplomat și să nu zici: „În puii mei, mai uitați-vă și voi la un film în engleză, mai ascultați o muzică, un google translate, orice!” 

Chestia cea mai tare cu e-vigneta asta la bulgari e faptul că nu trebuie să mai lipești autocolantul ăla pe geam. Găsiți și varianta în română a site-ului, așa că nu trebuie să vă puneți problema că nu vă descurcați.

Prețurile vignetei electronice din Bulgaria pentru autoturism sunt următoarele, de la mic la mare: 

starUn weekend: 10 leva (cca. 24 RON)
starO săptămână: 15 leva (cca. 35 RON)
starO lună: 30 leva (cca. 71 RON)
star3 luni: 54 leva (cca. 128 RON)
starUn an: 97 leva (cca. 230 RON) 

Noutatea e-vigetei mai vine cu un bonus! Vigneta de weekend, care până acum nu exista. Foarte practică, te scutește de o extra cheltuială de 5 leva (vezi prețurile de mai sus), fiind valabilp de vineri, ora 12:00, până duminică, ora 23:59.

Ăsta e mesajul care vă apare după ce o achitați online, având posibilitatea să o trimiteți și pe e-mail, dar să o și descăracați în telefon, just in case.

vigneta-electronica-bulgaria

Cum vi se pare schimbarea? Vă afectează în vreun fel? 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
By Amalia

Ma bucur ca ai citit articolul si sper ca ti-a placut. Tu ce ai de zis despre asta?
Ne vedem in comentarii!

17 replies on “Ce bine că poți cumpăra online vigneta pentru Bulgaria!”

Alexandroaia Elena-Cristinasays:

Nu sunt posesoare de masina..deci schimbarea asta nu prea ma afecteaza, însă e bine de stiut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *