Categories
La Dolce Vita

Ah, vine Crăciunul! Toate aceste tradiții care așteaptă să iasă la lumină și anul acesta!

Înjunghierea porcului, pârlirea lui, jupuirea cât încă e călduț și musai, dar absolut musai ronțăirea unei bucăți de piele date prin sare. Și să nu uităm de bomboana de pe colivă, cireașa de pe tort, usturioiul din pomana porcului  de poza cu copiii călărind porcul bulbucat. Să-i sechelăm de mici, zic!

Dar hei, cine suntem noi să judecăm tradițiile adânc înrădăcinate în sufletele noastre? Până la urmă, dacă e sa aruncăm un ochi prin vecini, parcă noi suntem chiar normali. Ia să vedem:

Islanda

În Islanda, dacă nu te înțolești cu haine noi, sufletul îți va fi devorat de o pisică malefică, un simbol din folclorul local. Legenda spune că această pisică fioroasă e pe urmele tuturor celor care nu au fost cuminți și nu s-au echipat cu haine potrivite pentru sezonul rece. Așa că fiți băieți și fete cuminți și fuguța la shopping. Aveți cea mai bună scuză anul acesta! 

pisica yule traditii de craciun islanda

sursă foto:wilderutopia.com

Groenlanda

Noi cu porcul, ei cu focile. Ce altă perioadă a anului ar fi  mai potrivită pentru o delicatesă decât Crăciunul? Ce ar merge mai bine decât niște bucățele de slănină de balenă, focă sau delfin? Mattak se numește acest fel de mâncare, despre care oamenii care au mancat spun că ar avea gust de nucă de cocos. În plus, conține 38 mg de vitamina C /100 grame. Sănătate curată!

mattak mancare traditionala de craciun in groenlanda
sursă foto: mvfam.blogspot.com

Dar ce părere aveți despre o pasăre învelită în piele de focă, apoi îngropată pentru câteva luni? Te lingi pe degete! Dacă vreți să vedeți cum arată, scrieți numele deliciului pe Google – KIVIAK

Japonia

Nu știu voi, dar eu abia aștept să vină Crăciunul pentru a mânca sarmale cu piftie. Mâncate împreună, nu separat. ÎMPREUNĂ. Delicios! Dacă te nimerești însă prin Japonia în perioada Crăciunului, ai face bine să rezervi din timp o masă la KFC! Este cel mai mare semn al dragostei în familie perioada aceasta. Ați văzut și voi reclamele de la KFC care au început anul trecut și la noi? Oare vom schimba sarmaua pe aripioara picantă?

Catalonia (SPANIA)

Devine din ce în ce mai interesant, ce să zic? Știam eu că dacă calci în …excremente ai noroc, dar la asta nu mă așteptam. În Catalonia, Spania oamenii găsesc mult, mult noroc în niște figurine care…hmm…cum s-o spun? N-o spun, vă arăt. Pentru că, hei! ce strigă  mai mult „It’s Christmas time!” decât o figurină cu un om cu pantalonii în vine care-și face nevoile?

catalonia traditii ciudate de craciun
Sursa foro: 1234christmas.com

spania traditii ciudate de craciun
Sursa foto: latinpost.com 

Africa de Sud

Tot la capitolul delicatese, dacă ați reusit să treceți de Groenlada, poftiți la masă în Africa de Sud! Avem omizi suculente, bine prăjite. Cică ar avea gust de ceai și o grămadă de nutrienți. Eu sunt mai conservatoare, prefer ceaiul clasic, multumesc. 

traditii ciudate de craciun africa de sud

Sursa foto: says.com

Ucraina

O, brad frumos! O, brad frumos! Împodobit cu pânză de păianjen. Un fel de sărbătoare 2 in 1. Și Crăciun, și Halloween. Legenda spune că o văduvă săracă nu a avut bani să împodobească bradul, așa că un păianjen a făcut asta pentru ea. Dimineața s-a trezit cu bradul plin de pânză de păianjen, care la primele raze ale soarelui s-au transformat în aur și argint. În zilele noastre, se spune că e semn al norocului pentru cel care găsește aceste ornamente ascunse în brad.

India

Și dacă tot suntem la capitolul brăduți, am zis să încheiem cu ceva lejer. În India, oamenii pun cele mai strălucitoare podoabe în…bananier! Nu degeaba primeam noi când eram mici banane de Crăciun! Ho-ho-ho!

traditii ciudate de craciun india

Sursa foto: says.com


Prin comparație, tradițiile noastre nu mai par atât de ciudate. Ce ignat, ce mers cu capra, ce sorcovit? 🙂 Suntem chiar light la capitolul tradiții ciudate de Crăciun.

Și închei cu un mic sfat. Nu-l mai așteptați pe Moșu’ cu lapte și fursecuri. Sunt mult mai multe șanse să vină dacă-i lăsați whisky și țigări. :))

Voi despre ce tradiții ciudate ați auzit? Care sunt tradițiile românești de la care nu vă abateți?

Spread the love
By Amalia

Ma bucur ca ai citit articolul si sper ca ti-a placut. Tu ce ai de zis despre asta?
Ne vedem in comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *