Categories
La Dolce Vita, Recomandari

Știu ce vei purta pe 24 iunie: o ie traditionala! De unde această siguranță a mea?

Din faptul că te știu, îți place să fii în pas cu moda, cu tendințele ei, îți place să fii autentică. Și-ar mai fi un argument: pe 24 iunie sărbătorim Ziua Universala a Iei. Avea nevoie de o zi a ei, o zi în care să fie scoasă în lume mai mult ca oricând, o zi în care să fie purtată cu mândrie pentru tot ceea ce reprezintă.

Ie traditionala pentru femei neconvenționale

Convențiile ne obligă să ne îmbrăcăm smart casual, casual, cocktail sau mai știu eu cum. Pentru toate există un dress code și pentru orice dress code există recomandări. Când să purtați ie traditionala? Oricând. Oricând vreți să fiți înfloritoare, oricând vreți să fiți originale. Dacă e ușor de purtat o ie traditionala? Nu prea, chiar deloc. Trebuie să aveți o anume stare, trebuie să vă simțiți mândre ca o mândră din vremuri apuse. Mândră pentru ceea ce reprezentați, căci ia traditionala nu e un obiect vestimentar, e un obiect vestimentar care întruchipează un trecut, care transmite cu sine o poveste și o trudă.

Mi-am luat ie traditionala nouă și aștept să vină badea-n pub să o admire cu drag

Eram zilele trecute cu niște prietene într-un pub, ne aminteam entuziasmate de începuturile relațiilor noastre. Deodată, se așterne o liniște deplină. Cine știe cum arată un grup de cinci fete la o masă într-un pub, într-o vineri seara, știe că liniștea nu prea are ce căuta în ecuație. Nu era o liniște cauzată de lipsa subiectelor, ci o liniște pe care un însuși Subiect ne-o impunea. O femeie înaltă, cu părul ușor ondulat, părea chiar natural, cu un machiaj discret, într-o pereche de jeanși prespălați. Până aici, nimic ieșit din comun. Însă, ia traditionala o făcea să iasă din comun. Am început să pariem: ba că are întâlnire cu o persoană în vârstă (mătușă, bunică, unchi), pe care dorește să o impresioneze, ba că tocmai vine de la un festival. Făceam pariurile în timp ce admiram broderia. Rar ne fusese dat să vedem o ie traditionala mai frumoasă. În timp ce noi pariam, un tip rupt dintr-o revistă demnă să facă doamnele să suspine, se îndreaptă către masa Ilenei-Cosânzene. Da, avuseserăm timp să o și botezăm.

Și-am aflat și de unde și-a luat această minunată ie traditionala

Priveam ca la un spectacol de teatru în care actorii intrepretează atât de natural încât îți pare însăși viață, nu plăsmuire. Nu joacă, ci trăire. El o sărută discret, ea se îmbujorează de îndată. Se țin mână de mână, iar tăcerea noastră corelată cu muzica dată în surdină ne permite să auzim o replică ce ne face să suspinăm cu patos și mai mare. „Ești atât de frumoasă de parcă ai fi un permanent răsărit: suspans și culoare, renaștere”.

Treptat, ne-am reluat pălăvrăgeala, trăgând din când în când cu ochiul spre al băiatului permanent răsărit. Am fi vrut să știm atât de mult de unde își luase fata ia traditionala…De parcă așa am fi aflat rețeta spre a fi un permanent răsărit.

La sfârșit: site-ul cu ie traditionala ne-a fost împărtășit

La fel cum noi pe ea o văzusem, la fel și ea privirile admirative/întrebătoare ni le remarcase. După ce achită nota, se ridică, iar la masa noastră se așterne iar tăcerea. Când ajunge în dreptul mesei noastre, de parcă ar fi ghicit din priviri singura întrebare care ne măcina, Ileana-Cosânzeana se apleacă și ne spune:

–          www.iibreaza.ro

Îi mulțumim în mare grabă și în mare căutare de telefon mobil. Am accesat de îndată site-ul. Dacă încă ești în căutare de o ie traditionala superbă pentru 24 iunie, nu sta pe gânduri: accesează site-ul. Dacă vrei să fii răsăritul permanent al unei persoane iubite, comandă-ți propria ie traditionala.

Pe 24 iunie, istoria se scrie cu acul, dar se poartă cu gingășie! La mulți ani iei, la mulți ani tuturor celor care duc mai departe spiritul frumos pur românesc!

***

P.S. Daca vreti sa admirati toate minunatiile acestea de ii romanesti, mai noi sau mai vechi, trebuie sa stiti ca weekend-ul acesta o sa aveti posibilitatea s-o faceti în cadrul evenimentului “IA ieri si azi” Unde?

La Muzeul George Enescu, de pe Calea Victoriei 141, între 23 – 24 iunie, orele 11:00 – 17:00

și

La Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din capitală, Strada Lascăr Catargiu, incepand de azi, 22 iunie, ora 17:00 si pana duminică, ora 22:00

Mai multe info găsiți aici -> Dinu Lipatti  si aici ->  Muzeul George Enescu 

***

CONCURS

Si vă mai zic un secret! Nu v-ar plăcea să câștigați o ie traditionala 100% cusută manual? 

Ba știu că da!

Așa că înscrieți-vă repejor la concursul de aici și duminică vedeți dacă sunteți fericita sânziană, câștigătoare a unei adevărate comori românești!

Succes! 🙂 

Spread the love
By Amalia

Ma bucur ca ai citit articolul si sper ca ti-a placut. Tu ce ai de zis despre asta?
Ne vedem in comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *