Și când spun ”pată” nu mă refer la sensul negativ al cuvântului, ci la tot ce poate fi mai relaxant pentru minte și pentru suflet într-o după-amiază petrecută cu prietenii.
Dacă ești ca și mine, te afli într-o permanentă explorare de locuri mișto în București, undeva între treasure hunting pe Google și recomandări de la prieteni, de genul: „Baa, voi ce locuri faine ați mai găsit în ultima vreme?”
Așa am ajuns la ACUARELA BISTRO. Bine, de fapt situația a stat cam în felul următor:
Ana: Hai să ne vedem duminică.
Eu: Ok. Unde mergem? Știi vreun loc nou?
Ana: Mă gândeam să mergem la Acuarela. Șii locul?
Eu: Hmm…am auzit parcă de el. Stai să caut și pe net să-mi fac o părere.
–- DUPĂ 5 MINUTE–-
Eu: Arată cam incomod. M-am uitat pe site-ul lor și din poze se văd scaunele alea foarte rigide. Sigur puteți sta pe ele ok?
(Pentru că atunci când ies cu Ana, de fapt nu ies doar cu ea, ies cu amândouă 😉 Da, da, o să avem un nepoțel în cel mai scurt timp)
Ana: Hai, mă că nu e chiar așa rău. Hai să vedem cum e!
Eu: Hai! Faci tu rezervare?
Ana: Oook.
Acuarela Bistro este situat pe strada Polona 40, în imediata apropiere de Piața Romană, așa că am ajuns destul de ușor. Fiind amplasat într-o casă veche, din start atmosfera se anunța a fi cel puțin promițătoare.
Iată ce ne-a întâmpinat în curtea localului. Ați sesizat elementul vintage din partea stângă de sus, da? 🙂
O să vedeți și în poze telefonul este parcă un laitmotiv al localului.
La intrare, te întâmpină un logo verde, și aici nu mă refer strict la culoare, ci la compoziție – din plante verzi. Un aspect fresh, interesat, care îți oferă un boost de energie chiar de la primul contact cu interiorul localului.
Adevarul este că dacă m-aș fi lăsat ghidată de pozele aflate pe site și dacă Ana nu ar fi insistat, există o mare șansă să nu fi ajuns prea curând aici, lucru pe care de altfel l-aș fi regretat.
În interior există și canapele cu multe perne moi, pe care le poți folosi în voie astfel încât să-ți ofere tot confortul dorit pentru a petrece 2-3 ore relaxante.
Decorul la ACUARELA BISTRO
Clar te duce în zona aia a copilăriei, când îți încercai talentul experimentând fel de fel de picturi cu acuarelele, fie pentru ora de desen, fie ca artist independent, caz în care murdăreai totul în preajma ta și primeai doar mustrări din partea mamei. Nu știu alții cum au fost, dar eu pictam până și pereții, masa, sub masă, hainele mele, pisica (404 TALENT NOT FOUND).
Îmi place pentru că are personalitate proprie, care debordează de creativitate și presărată cu fel de fel elemente inedite, iar baia…trebuie neapărat să vizitați baia, chiar dacă nu aveți nevoie 😀
***
Iar legat de creativitate, nici nu trebuie să ne mirăm, pentru că așa cum am aflat ulterior, este un mic bistro creat pentru comunitatea de artiști din București, iar designul poartă amprenta unei agenții de brand engagement, cu inserarea unor mici detalii ale unui grup de artiști.
Daca vreți să știți, elementele de decor reprezintă un mix între obiectele proprii de mobilier – mobilă reciclată de la un fost hotel – mobilă provenită de la o expoziție – diferite obiecte încărcate de istorie (și de istorii) provenind din uzine și ateliere abandonate sau demolate.
Rezultatul?
Un spațiu luminos, aerisit, presărat de elemnete – surpriză, pe care le descoepri pe măsură ce îți arunci privirea de jur-împrejurul tău, în așteptarea comenzii sau în micile pauze dintre discuțiile cu prietenii.
Și pentru că v-am spus că mi-a plăcut atenția pentru detaliile din baie, iată și câteva dintre perspectivele de la fața locului:
Am înțeles cu decorul, dar ce bunătățuri se găsesc la Acuarela Bistro?
Probabil că asta vă întrebați în acest moment.
La Acuarela Bistro poți să mănânci sandvișuri, tarte, burgeri cu halloumi și prajituri delicioase și poți să bei limonade pe săturate, ghimbirade calde sau reci, și să nu uităm de savuroasele delicii ciocolatoase, care s-au regăsit și pe lista noastră:
Nici meniul nu s-a lăsat mai prejos, iar nota de plată ne-a venit în interiorul unei cărți. Uite cam așa:
Și nu, nu m-am urcat pe tavan în stil #upsidedown când am văzut nota de plată, a fost chiar lejer. O ghimbiradă 15 lei, o cană de ciocolată caldă cu diferite arome costă 14 lei, iar o limonadă, 15 lei.
Dacă o să mai merg acolo?
Cu siguranță, da!
Abia aștept să vină vara, să mă pot bucura de frumusețea terasei, pentru că am văzut și auzit doar lucruri bune.
Dacă vreți să mergeți și voi, trebuie să știți că ar fi bine să faceți o rezervare în prealabil, pentru că locația este destul de mică și mai tot timpul o s-o găsiți plină.
Voi ați fost aici? Dacă da, aștept să-mi împărtășiți părerile voastre, ce v-a plăcut sau ce nu v-a plăcut aici și de ce ați recomanda cuiva să meargă. 🙂